HİJYEN EĞİTİMLERİ SONA ERDİ

HİJYEN EĞİTİMLERİ SONA ERDİ
129 Kişi tarafından okundu 21/04/2021

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nın (FTSO) Fethiye Halk Eğitim Merkezi ile birlikte konaklama, gıda ve su sektöründe çalışanlara yönelik düzenlediği 5 hijyen eğitimine toplam 94 kişi katıldı.

FTSO Likya Salonu’nda 30-31 Mart, 13-14 ve 21 Nisan tarihlerinde Emine Hüküm ve Fethiye Sağlık Meslek Lisesi Öğretmeni Müjgan Avcı tarafından 5 ayrı gruba verilen hijyen eğitimlerinde katılımcılara Hijyen Eğitimi Yönetmeliği hakkında detaylı bilgi aktarıldı. Konaklama, gıda ve su sektöründeki FTSO üyesi ve çalışanlarına yönelik düzenlenen eğitimlere ve sonrasında düzenlenen sınavlara toplam 94 kişi katıldı.

Hijyen Eğitimi Yönetmeliği kapsamındaki işyerlerinde çalışanların alması zorunlu olan hijyen eğitiminde küresel salgın sürecinde korunma, kontrol önlemleri ve vaka yönetimi, Covıd19 enfeksiyon kontrolü ve izolasyon, enfeksiyon kontrol önlemleri, önlük, maske, gözlükyüz koruyucu, eldivenin uygun kullanımı, el hijyeni, etkili el yıkama, temizlik kuralları, düşük ve orta riskli alanların temizliği gibi çok sayıda konuda katılımcılar bilgilendirildi. Yoğun ilginin olduğu ve 21 Nisan tarihindeki eğitimle sona eren eğitimler, uygulamaya dair videolarla da desteklendi. Eğitimler sonunda katılımcılara sınav düzenlendi. Sınavlarda başarılı olanlara süresiz geçerli olan sertifika verilecek.

FTSO’dan yapılan açıklamada Odanın artık hijyen eğitimi düzenlemeyeceği bundan sonraki eğitim ve sınavların Halk Eğitim Merkezi tarafından yapılacağı bildirildi. Açıklamada başvuruların da Halk Eğitim Merkezi’nce alındığı belirtildi.

Hijyen Eğitimi Yönetmeliğine göre; gıda üretim ve perakende iş yerleri, insani tüketim amaçlı sular ile doğal mineralli suların üretimini yapan iş yerleri, kaplıca, hamam, sauna, berber, kuaför, dövme ve pirsing yapılan yerler, masaj ve güzellik salonları ve benzeri yerler, otel, motel, pansiyon ve misafirhane gibi yerler, hijyen eğitimi alması zorunlu iş kolları.