FGB, TÜRKAK DENETİMİNDEN BAŞARIYLA GEÇTİ

FGB, TÜRKAK DENETİMİNDEN BAŞARIYLA GEÇTİ
239 Kişi tarafından okundu 19/03/2021

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nın iştiraki Fethiye Güç Birliği Tanıtım ve Ticaret Limited Şirketi (FGB), Tandem Yamaç Paraşütü Mesleki Yeterlilik Belgelendirme Merkezi olma yolunda Türk Akreditasyon Kurumu (TÜRKAK) denetiminden başarıyla geçti. Tandem Yamaç Paraşütü Mesleki Yeterlilik standartlarının belirlenmesine önemli katkı veren FGB, böylece Mesleki Yeterlilik Belgesi veren otorite olmaya bir adım daha yaklaştı.

FGB, 19UY0400-5 Tandem Yamaç Paraşütü Pilotluğu Meslek Standardı kapsamında Mesleki Yeterlilik Kurumu bünyesinde; belgelendirme merkezi olmak amacıyla 16-18 Mart 2021 tarihlerinde, Türk Akreditasyon Kurumu’nun TSE ISO/IEC 17024 Belgelendirme denetiminden başarıyla geçti.

Bundan sonraki süreçte Mesleki Yeterlilik Kurumu tarafından denetlenecek olan FGB, bu süreci de başarıyla tamamlamasının ardından Tandem Yamaç Paraşütü Mesleki Yeterlilik Belgesi vermeye yetkili kuruluş olacak.

Belgesi olmayan tandem pilotu, Babadağ’dan ticari uçuş yapamayacak

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası ve iştiraki FGB, tandem yamaç paraşütü pilotluğu mesleğinin niteliklerinin artırılması ve mesleği icra eden kişilerin Mesleki Yeterlilik Kurumu standartlarına uygun belgelendirilmesi yönelik için çalışmalarına sürdürüyor. FTSO ve FGB, bölgenin tanıtımına ve alternatif turizme önemli ölçüde katkıda sağlayan, sportif olgular ile doğal güzellikleri aynı potada buluşturan tandem yamaç paraşütünü profesyonel olarak yapan pilotların, meslek standartlarının belirlenmesine büyük katkı sağladı.

FGB mesleki yeterlilik sınav ve belgelendirme merkezi olarak Mesleki Yeterlilik Kurumu tarafından yetkilendirilmesinin ardından tandem yamaç paraşütü pilotluğu mesleğini gerek Fethiye özelinde gerekse Türkiye genelinde yapan ve sayıları 450’yi aşan pilot mesleki yeterlilik belgesi ile çalışabilecek.

FGB’nin Türk Akreditasyon Kurumu (TÜRKAK) tarafından gerçekleştirilen denetiminden başarıyla geçmesinin memnuniyet verici olduğunu belirten FTSO Yönetim Kurulu Başkanı ve FGB Müdürler Kurulu Başkanı Osman Çıralı, “Tandem yamaç paraşütü mesleğini ehil olan pilotların yapması en önemli hedefimiz. Kısa bir süre içerisinde Tandem Yamaç Paraşütü Mesleki Yeterlilik Belgesi olmayan pilotlar, Babadağ’dan ticari uçuş gerçekleştiremeyecek.

FGB, Mesleki Yeterlilik Merkezi olma yönünde ciddi bir yol aldı. FGB olarak vizyonumuz,  tandem yamaç paraşütü mesleğini yapmaya aday olanları, yeterli bilgi, beceri ve yetkinliğe sahip olduklarını tarafsız, adil ve güvenilir bir şekilde belgelendirerek, sektöre katkı veren, ekonomik ve teknik açıdan sürdürülebilirliğini sağlayan ulusal ve uluslararası düzeyde bir belgelendirme merkezi olmak.” diye konuştu.