YA PA ANAOKULLARINDAN ÇIRALI’YA ZİYARET
70 Kişi tarafından okundu 01/11/2018

Yaşam Paylaşım Anaokulları Fethiye Şubesi Kurucuları Meral-Rafet Muriç Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Osman Çıralı’yı ziyaret ederek uyguladıkları “Yetenek Odaklı Eğitim” ve “Yetenek Haritası ve Gelişim Karnesi” projeleri hakkında bilgi verdi.

Yaşam Paylaşım Anaokullarının 25. Şubesini geçtiğimiz yıl Fethiye’de açan Muriç Eğitim yöneticileri 31 Ekim Çarşamba günü Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Osman Çıralı’yı ziyaret etti. Görüşmeye katılan Ya-Pa Okulları Fethiye Şubesi sahibi Meral Muriç Rafet Muriç Akademik Danışman Marmara Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr.Oktay Aydın FTSO Başkanı Osman Çıralı ve Yardımcısı Kemal Hıra ile bir araya geldi.

Görüşmede Fethiye’de eğitim sektörünün durumu ve yürütülen projeler görüşüldü. Okul Kurucusu Rafet Muriç Ya-Pa Anaokullarının yapısı hakkında Çıralı’ya bilgi verdi.

Çocukların ilgi ve yetenekleri doğrultusunda gelişimi sağlamak için çalıştıklarını kaydeden Rafet Muriç “Howard Gardner’ın Çoklu Zeka Kuramı doğrultusunda Matematik Yeteneği Dil yeteneği Görsel Yetenek Müzik yeteneği Sosyal Yetenek ve Bedensel Yetenek Atölyeleri oluşturduk. Anaokulumuzda Marmara Üniversitesi öğretim Üyesi Dr.Oktay Aydın Akademik Danışmanlığında “Yetenek Odaklı Eğitim”  projesini yürütüyoruz. Personelimizin tamamı alanında uzman kişilerden oluşuyor. Jimnastik tenis drama görsel sanatlar müzik ve İngilizce alanlarında eğitim vererek çocuklarımızı çok yönlü olarak destekliyoruz” dedi.

“Yetenek Haritası ve Gelişim Karnesi”ni Fethiye’de uygulayan ilk okul

Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen “Yetenek Haritası ve Gelişim Karnesi” projesi içerisinde de olduklarını kaydeden Rafet Muriç projenin Fethiye’de ilk olarak YAPA (Yaşam Paylaşım) Anaokulu öğrencilerine uygulandığını vurguladı.

Muriç sadece Ya Pa Anaokullarında yapılan bu uygulamadan Muğla İlindeki eğitim kurumlarında okul öncesinden üniversiteye kadar farklı yaş grubundaki öğrencilerimizin de yararlanması için girişimlerde bulunulduklarını ifade etti. Rafet Muriç “Yaşam Paylaşım Anaokulu olarak “Kurumsal Bilgi Butik İlgi” sloganımızla ve üstlendiğimiz çok özel misyonumuzla eğitim alanında yenilikçi uygulamalara öncülük ederek Fethiyeli öğrencilerimize hizmet etmeye devam edeceğiz” diye konuştu.

Ziyaretlerinden ve Fethiye’ye yatırım yapmayı tercih etmelerinden ötürü Meral ve Rafet Muriç’e teşekkür eden FTSO Başkanı Osman Çıralı eğitimde öğrencilerin ilgi ve eğilimlerinin doğru tespit edilerek mesleki yönlendirmenin doğru yapılması gerektiğini ve böyle bir eğitim uygulamasında da işsizliğin önüne geçilebileceğini kaydetti.