PERAKENDE TİCARETTE UYGULANACAK İLKE VE KURALLAR HAKKINDA YÖNETMELİK DEĞİŞİKLİĞİ DUYURUSU
86 Kişi tarafından okundu 23/10/2018

Perakende olarak satışa sunulan mal ve hizmetler hakkında düzenlemeler içeren 6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanuna dayanılarak uygulanmakta olan “Perakende Ticarette Uygulanacak İlke ve Kurallar Hakkında Yönetmeliği”nde 28 Eylül 2018 Tarihli Resmî Gazete ile bir takım değişiklikler yapılmış ve aşağıdaki 12/C maddesi eklenmiştir.

Perakende işletmelerce üretici ve tedarikçiye yapılacak ödemeler

MADDE 12/C – (1) Hızlı tüketim mallarının satışının yapıldığı büyük mağaza ve zincir mağazalar ile bayi işletme ve özel yetkili işletmelerce 5362 sayılı Kanunun 62 nci maddesi ile 18/5/2004 tarihli ve 5174 sayılı Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ile Odalar ve Borsalar Kanununun 12 nci maddesi çerçevesinde azami fiyatları tarifeyle belirlenen malların temini karşılığında üretici ve tedarikçiye birim miktar başına yapılacak ödeme tarifedeki azami fiyatın %85’inden az olamaz.

Bu kapsamda büyük mağaza ve zincir mağazalar ile bayi işletme ve özel yetkili işletmelerin azami fiyatları tarifeyle belirlenen malların temini karşılığında üretici ve tedarikçiye birim miktar başına yapacakları ödeme tarifedeki azami fiyatın %85’inden az olamaz. Tüm üyelerimize önemle duyurulur.